Çocuklar İçin Taekwondo'nun Faydaları

Haziran 27, 2018















Fiziksel Güç ve Denge 

Taekwondonun ana yararlarından biri de çocuğun gücünü ve dengesini geliştirmek olacaktır. Taekwondo tekmelemeye odaklandığı için, bu sporları yapan kişiler bir bacağınız üzerinde ağırlığınızı dengelemeyi öğrenmeli ve diğer bacağı ile de saldırması gerekmektedir. Bu aynı zamanda kaslarınızın güçlenmesini de sağlamaktadır. Taekwondo koordinasyonunuzu da geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Kol ve bacak kasları çocuklar saldırıyı gerçekleştirdikçe çok daha güçlü hale gelmektedir. 

Konsantrasyon 

Taekwondo'nun kalıplarını ve uygulanış sıralarını öğrenmek tamamen konsantrasyon, ilgi ve aynı zamanda rakiplerinizle savaşmayı gerektirir. Bu yüzden de taekwondo sayesinde nefes alıp verme ve öğrenme odağındaki meditasyon teknikleri öğretilir. Tekniklerin yapısını öğrenmek her şeyin daha net olmasını sağlar. 

Disiplin ve saygı 

Taekwondo öğrencileri öğretmenin verdiği talimatları öğrenmeli ve bunları takip etmelidir. Bununla birlikte de öğrenciler öğretmenlere saygı göstermeleri gerekmektedir. Öğrenciler aynı zamanda da kendi rakiplerine de saygı göstermelidir ve aynı zamanda da bu saygıyı müsabaka öncesinde de ve sonrasında da sürdürmelidir. Buna rağmen taekwondo sayesinde disiplin etmekte zorlandığınız çocuğunuzun bir meleğe dönüşmesini beklemeyin. Ama yine de genel kibarlık konusunda gelişme görebilirsiniz. 

Kendine öz güven 

Çocuklar kendilerini taekwondoya tamamen adadıkları için belirli bir saldırma tekniğini öğrenmek (kemer kazanmak ya da tahtayı nasıl kıracağınızı denemek) için kendi gelişimlerini gözlemledikleri için ve kendi uzmanlıklarını geliştirmek için öz güven kazanırlar. Bu öz güven de çocukluk dönemi boyunca etkisini devam ettirebilirsiniz. 

Azalan Saldırganlık 

Taekwondo elbette çocuğunuzun zorbalıkları önlemesini direkt olarak öğretmez. Bunun yerine çocuğunuzun bir zorba hale gelmesini engellemiş olur. Yapılan araştırmalara bakacak olursak taekwondo yapan çocuklarda saldırganlık azalmıştır. Bu da kişinin kendini kontrol etmesini ve öğrendiği teknikleri hayatında olumlu hale getirdiğini görebiliriz. Bu yüzden de sanılanın aksine savaş sporu olarak görülse de çocuklar için taekwondo hayatı düzenleyen bir parça olarak görülür. 

Taekwondo yaparak çocuklarınız daha öz güvenli ve daha az saldırgan olabilirsiniz. Bununla birlikte teknikler dengenizi net bir şekilde geliştirecektir. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.